Ka shume te rij qe duan te vdesin se sa te jetojne si shpjegohet?

Eraldi

Primus registratum
Ka shume te rij qe duan te vdesin se sa te jetojne si shpjegohet?

Te rijt shqitar ankohen nga jeta q ne mosh te rre si shpjegohet qe kjo ndoll vetem ne shqiperi dhe jo ne vende te tjera>Jepni mendimin tuaj dhe cfar mendonin ju.

karamel

Primus registratum
Re: Ka shume te rij qe duan te vdesin se sa te jetojne si shpjegohet?

une sjetoj ne shqiperi, dhe jam larguar deri ne moshe te vogel.
Sot kam 19 vjec, depresionin e pare e kam bere ne moshen 17 vjecare, bej pjese nga ata te rijnt qe jane munduar ti japin fund jetes se tyre, por sma mbajti.
Do te dish pse ky fenomen? E zhgenjyer nga cdo gje, nga vetja ime ne rradhe te pare...

Guest

Fillimisht postuar nga Eraldi:
[qb]Te rijt shqitar ankohen nga jeta q ne mosh te rre si shpjegohet qe kjo ndoll vetem ne shqiperi dhe jo ne vende te tjera>Jepni mendimin tuaj dhe cfar mendonin ju.[/qb]
mendoj se ankohen se i kane mundesite te kufizuara per te hecur perpara, por perpiqen me shumer se te rinjte e cdo nacjonaliteti tjeter. Une mendoj se jemi shume vitale si njerez edhe nje pershendetje per te tere rinine shqipetare.

Guest

Fillimisht postuar nga eminem_d12:
[qb]une sjetoj ne shqiperi, dhe jam larguar deri ne moshe te vogel.
Sot kam 19 vjec, depresionin e pare e kam bere ne moshen 17 vjecare, bej pjese nga ata te rijnt qe jane munduar ti japin fund jetes se tyre, por sma mbajti.
Do te dish pse ky fenomen? E zhgenjyer nga cdo gje, nga vetja ime ne rradhe te pare...[/qb]
me pak pesimizem per jeten Eminem, jepi kuptim vetes, hec perpara me nje qellim dhe nuk do te te lindi me nevoja te qahesh per jeten por do te dishe te gezosh per ato qe ke. Thuaj mamit te te rrafi njehere qe te te hypi njecike inati (po mamit jo babit). Me keto qe te them nuk po te kundervihem por po mundohem te te jap zemer pasi ke nevoje per pak mbeshtetje. Po te inatosur e ndien veten ndonjehere? Ndien ndonjehere qe s'te ze vendi se te kane rene ne qafe? Nqse po atehere ti e do jeten po nuk arrin ta kuptosh.

Keep smiling

karamel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bar-ishte:
[qb]
Do te dish pse ky fenomen? E zhgenjyer nga cdo gje, nga vetja ime ne rradhe te pare...[/qb]
me pak pesimizem per jeten Eminem, jepi kuptim vetes, hec perpara me nje qellim dhe nuk do te te lindi me nevoja te qahesh per jeten por do te dishe te gezosh per ato qe ke. Thuaj mamit te te rrafi njehere qe te te hypi njecike inati (po mamit jo babit). Me keto qe te them nuk po te kundervihem por po mundohem te te jap zemer pasi ke nevoje per pak mbeshtetje. Po te inatosur e ndien veten ndonjehere? Ndien ndonjehere qe s'te ze vendi se te kane rene ne qafe? Nqse po atehere ti e do jeten po nuk arrin ta kuptosh.

Keep smiling[/qb]
faleminderit per kurajon qe me jep por mbeshtetem te vetvetja! Problemi im eshte qe kam frike te jetoj!
Nuk e ke ndjere ndonjehere veten skllav te shoqeris?
E drejt, jam tipe nervoze, atletika me ka ndihmuar ti fokalizoj sentimentet dhe ta kontrolloj me mire veten time.
Shpresoj gjithashtu qe kjo situate te jete pasagjere.
Kurse per prinderit qe thua ti, njerezit depressiv konfidohen te huajve, prenderit jane gjithmone te fundit qe marrin vesh se cfare ndodh...

Eraldi

Primus registratum

Edhe un nuk eshte se e dua shume jeten gjithmon vetem kam vuajtur ne jet por ka qen nje periudh kohe qe isha i lumtur por ajo iku jashte me mesime por neocfse nuk do te ishte per ate nuk do te isha gjall tani ajo eshte shpresa ime E+J=LF

Guest

[qb]
Fillimisht postuar nga bar-ishte:
[qb]

Keep smiling[/qb]
faleminderit per kurajon qe me jep por mbeshtetem te vetvetja! Problemi im eshte qe kam frike te jetoj!
Nuk e ke ndjere ndonjehere veten skllav te shoqeris?
E drejt, jam tipe nervoze, atletika me ka ndihmuar ti fokalizoj sentimentet dhe ta kontrolloj me mire veten time.
Shpresoj gjithashtu qe kjo situate te jete pasagjere.
Kurse per prinderit qe thua ti, njerezit depressiv konfidohen te huajve, prenderit jane gjithmone te fundit qe marrin vesh se cfare ndodh...[/qb]
Mmmmmmmm, po e kuptoj se ku te rreh cekani dhe ilaci per friken (qe eshte mungese kurajoje per t'u perballur me boten) eshte te rrebelohesh aty ku ndien se standartet apo kerkesat e saj ndaj teje jane te padrejta. Me rrebelim nuk nenkuptoj luften e trete botrore, xhanem per ate po kujdeset G.W.Bushi, po nje komunikim konstuktiv me burimin e prekshem per ty te stresit dhe frikes. Ne vend qe te perpiqesh te eleminosh efektet ansore adreso shkakun e asaj qe te shqeteson dhe perpiqu ti hapesh dikujt qe beson se ja vlen ti konfidohesh. Me fal nese jam treguar ndopak e padrejte duke e fokusuar temen tek ti se besoj qe perjudha te tilla kalohen prej cdokujt ne momente te e rrethana te caktuara ne jete. Edhe mua mi kane thene dikur keto dhe hera-heres del nevoja qe edhe te mi perserisin se njeriu gets so raped up ndonjehere sa i sheh gjerat nga nje kendveshtrim teper subjektiv dhe ka nevoje per dike qe t'i ofroje nje shpatull as well as an objective resume of the situation.
/pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

do shkruaj me gjate next time se tani s'kam sh. kohe se :sleep: is geting to me.

Love you all

LOK BABLOKU

Primus registratum

Mos hapni tema koti moooo
Kush do me vra veten ta vrasi. Perpara duhet te kete mledh paret e variimit qe te mosja paguaje familja- shoqeria ose shteti.
Nje vizite tek psiqiatri perpara nuk do ishte keq.

rei

Primus registratum

Te vrasesh veten eshte nje lluks ....

karamel

Primus registratum

[qb]Edhe un nuk eshte se e dua shume jeten gjithmon vetem kam vuajtur ne jet por ka qen nje periudh kohe qe isha i lumtur por ajo iku jashte me mesime por neocfse nuk do te ishte per ate nuk do te isha gjall tani ajo eshte shpresa ime E+J=LF[/qb]
hey, smile /pf/images/graemlins/smile.gif iku ska problem, ka gjithato tiranse te bukra, biles me mire qe ndodhi keshtu, te pakten e kuptove qe ste donte edhe aq shume dhe me siguri nuk ishte femra me te cilen do ta kaloje jeten!
Ktheje faqe dhe fillo nje kapitull te ri.
Edhe un sot jam ngritur me kemben e mbare!

karamel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga reei:
[qb]Te vrasesh veten eshte nje lluks ....[/qb]
Eshte nje lluks, po a aprovoj!

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

[qb]Te rijt shqitar ankohen nga jeta q ne mosh te rre si shpjegohet qe kjo ndoll vetem ne shqiperi dhe jo ne vende te tjera>Jepni mendimin tuaj dhe cfar mendonin ju.[/qb]
nuk eshte e vertete qe gjera te tilla ndodhin vetem ne shqiperi. Perqindja me a larte e vetvrasjeve eshte ne vendet perendimore. Ne shqiperi sapo ka filluar mendoj une.

Arsyeja eshte "psychological stress associated with rapid world economic, cultural, social changes"
OR the so called evolution, the battle of the fittest. THose who can adapt do so. THose who can't adapt .....you know what I mean. This things happen to a highest percentage among the younger generation. Who besides their physical transformations go through emotional changes as a result of external influences impinging on their personality development.
help.gif

Sweet

Primus registratum

Erald shume gabim, per ata te rinj qe mendojne se duan te vdesin. Ka momente per te gjithe ne, kur ndjehemi shume te vetmuar, shume te merzitur nga ana morale, por mbi se gjithash,shpresa vdes e fundit.
Ne s'mund te presim nga bota, per gjerat qe na duhen ne jete, por duhet te sakrifikojme pak ,per te arritur ate qe duam. Do doja te permendja dhe 1 shprehje amerikane qe thote -When u don't have what u want, is time to start wanting what u have.
Pra, kur nuk ke cfare deshiron, eshte koha te duash, dhe te pranosh cfare ke, ndryshe, asnjehere s'do ndjehesh i lumtur me gjerat qe si ke ne jeten reale.

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

yeah /pf/images/graemlins/laugh.gif te gjithe kemi momentet tona me beso. Provimet, puna, shoqeria, uffff te gjithat kane streset e veta. Kur te ndihesh e ngarkuar psikoligjikisht, pastro shtepine, bej nje dush te mire, go shopping, call somebody you don't know (e.g chinese or japonis) dhe shfreju me te shara sa ti thuash vetes bam. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif E kam provuar me disa kusherira /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ke per te pare cfar gallate eshte edhe ne enderr do te qeshesh.

Nejse se po i nxjerrim horrlliqet. Desha te them se ka menyra te ndryshme per ta nxjerre jashte brengen qe ke nga brenda. Ose kur nuk i ke mundesite per asnjeren nga keto, dil jashte ece per nje ore or dy ashtu kuturu deri sa te qetesohesh.

Nje menyre tjeter per te larguar streset. Bej gjymnastike ne mengjes ne darke mbasdite kur te te vije per mbare. Keshtu qe ate energji negative e kthen ne pune produktive. Edhe mua keshtu me ka ndodhur me pare. Po tani ngrihem qe ne pese te mengjesit dhe bej vrap deri ne buze te detit. (16 blocks away) dhe aty qetesohem asnjeri rrotull. Ku ka me mire se te jesh vetem njesh me natyren, pastaj te shohesh lindjen e diellit pertej ne horizont ku bashkohet deti me qiellin. Ska gje me romantike me beso. Gjeja numer nje Kohen e vetmise mos e kalo ne shtrat shtrire duke menduar gjera te merzitshme. Shfrytezoje per te bere dicka qe te qeteson trurin dhe ta heq mendjen ne vend qe te ta coje mendjen ne ato gjera stresante.

Pastaj degjo kenge gabelesh. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif .uff cfar zeri qe kan moj mami. Une sngopem duke degjuar Altin Shiren. Se ce ka nje kenge "kthehu" ufff sa kam qare me beso, e kam degjuar per here te pare kur po udhetoja me vellain dhe kusherijt per ne altlantic city nja 6 ore rruge dhe kam qare si femije, lloj lloj kujtimesh me sillte ne vete.

Se fundi te uroj fat dhe besim ne vetvete
sinqerisht nga I-aspire

mostro

Putraku

Eshte pak e cuditshme!!!sepse te thuash qe jeta sociale te jete e dobet deri ne kete faze!po para 10 e 20 vjetesh qe si te mirat materiale dhe ato sociale ishin gati zero,ishte deshira e madhe per te jetuar.......
ateher nuk ishim te pergatitur per keto ndryshime... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Visi S

Primus registratum

Me te vertet jeta eshte e veshtire, sidomos per te rinjte shqiptare(edhe un midis tyre), ka shume probleme, shum situata te veshtira etj. por asnjehere nuk duhet kaluar ne eksteremitet.
Une jam nje nga ata qe me plot gojen e kam thene dhe e them: "O BOTE KURV'", por asnje here nuk kam arritur te mendoj deri ne vet-vrasje, edhe pse ne mendje me kane kaluar shume mendime te mbrapshta.

Jeta vazhdon!

zana_e_malit

Primus registratum

edhe une e kam thene, por gjithsesi jeta eshte e bukur dhe duhet te jetosh.

engjelli

Forumium praecox

edhe une e kam mendura te vras veten... /pf/images/graemlins/frown.gif
po deri tani skam tentuar... /pf/images/graemlins/smile.gif
po deshira sa vjen e me shtohet.. nga arsyte te ndryshme...
po perpiqem qe te jem i forte /pf/images/graemlins/laugh.gif

anna

Primus registratum

teme interesante dhe e vertete ne nje fare menyre.
nejse. erald ti apo ata qe mendojne te vrasin veten e kane nje arsye. nese do te kishin ate qe u mungon do ta shfrytezonin sa te kishin mundesine, apo jo. te vrasesh veten eshte gjeja me e shkurter dhe pa dhimbje nga mbrapa(po vdiqe vdiqe) po mos harroni qe i hiqni vetes ato mundesira qe sjell eardhmja dhe per me teper te jetosh ke mundesine te luftosh per gjerat qe do. kjo per mua i jep kuptim jetes.
ne shqiperi te rinjte mund te jetojn midis iluzioneve te medias sidomos asaj te huaj dhe realitetit te nje vendi te varfer e me paragjykime (qe egzistojne kudo). dickatjeter eshte se prinderit jane shume protecktive ndaj femijve deri sa te kene mundesi gje qe i largon shume nga realiteti i ashper. kur perballohemi me problemet tona na ze paniku.
pastaj kjo nuk i ndodh vetem te rinjeve apo ne shqiperi. kjo per mendimin tim e shte e lidhur me fenomenin e "Humbjes" e cila eshte shume e veshtire te pranohet. jeta o njerez eshte e veshtire, dhe me lejoni t'ju them dicka: edhe me shume ka per te ardhur, ndaj pregatituni.
ju uroj gjithe te mirat e mundshme te kesaj jete.