Ka njeri nga Suedia ketu?

hot

Hotgirl
Ka njeri nga Suedia ketu?

per ata qe jane ne suedi do doja te merja disa mendime..si ju duket jeta ne suedi edhe cilat jane problemet qe ndeshim ne shqiptaret ketu..
une per vete kam shume problem rracizmin..dmth nqse nuk je suedez keta te shumezojne me 0
juve si mendoni?

romeo

Forumium maestatis
Re: Ka njeri nga Suedia ketu?

une nuk jam ne Suedi por do te me pelqente shume te kaloja ca kohe atje.
Ndoshta me Erasmus mund te bej nja 6 muaj, pastaj mund te te pergjigjem.

Mirditor

Primus registratum

Oj goc e valume
Qysh po tduket bre suedia se ne nji vlla temin e kam aqe
Vallai kish qef me shkue nji her me pa se qa bahet
Me tpyet kot nqa veni jeton ti moj cuce kam llafin se mqa katuni jeton.
gjitha tmerat

hot

Hotgirl

po suedia mire eshte..shume mire do thoja..per pare pune shkolle e te gjitha..
prap se prap ktu gjithmone e ndjen veten te huaj..ky eshte problemi i vetem :shrug:

erisa

Primus registratum

Ne suedi eshte e veshtire te gjeshe pune per te rinjte .Megjitahte varet dhe ne cpjese te suedis banon sa me siper aq me te ftohte jane njerzit.
Suedia ka dhe nje problem tjeter qe per mua eshte shume i rendesishem /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif
Cunat jane si tyca ose me fjale te tjera si qofte
Gjithmone vajzat duhet te flasin ne fillim dhe cdo gje ktu e marrin me shetanllik.
Ktu gruja bo ligjin :lol: :lol:

woooooow

Primus registratum

Une ne suedi kam degjuar qe njerezit jane shume te ftohte ...si te ngordhur pothuajse dhe qe te huajt e mbajne ate vend gjalle..
Nje shoqja ime qe jeton atje me ka thene qe kur vjen ora 6 mbazdite atje nuk ke kembe njeriu nepër rruge

Tani une nuk e di a eshte e vertete..po më pati gënnjyer atehere po ju gënjej edhe une..
Si thoni ju qe jetoni ne suedi a eshte e vërtete kjo??

woooooow

Primus registratum

hahahaa erisa na ke shkri me kta cunat suedez hahah ndoshta si ka pjek mire dielli se ska munci...
atyne i duhet te bejne nji vizit knej nga shqipria per nja ca jave dhe pastaj ta shofim si do ju ngjallen krimbat..hehe /pf/images/graemlins/wink.gif

Ik mër se i kemi si yll cunat shqiptar neve apo jo cuna?? /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif pale ata nga tirana hehe lol

iliriano

Primus registratum

ej suedi nenen ta qi...a nga me re per pjes ti

o shoke suedia eshte vend i mbaruar vend pa prespektiva per te huajte

iliriano

Primus registratum

e moj shqipni e mjera shqipni kush tka qit me krye ne hi
ti ke qene nje zonje e rende burrat e dheut te thrisnin nene..

kam 6 muaj ketu ne suedi dhe kam pare se ne cfare gjendje ndodhen emigrantet shqiptare...
me vjen shum keq qe emigrimi po na rremben indetitetin familjet dhe brezat..

do desha te diskutoj mbi kete erresire qe ndodhemi ne shqitaret ketu ne suedi..

Klinton

Primus registratum

Iliriano kaq keq qenka Suedia?
Mua me kane thene se vend me te bukur nuk ke.
Jete nate, vajza te bukura, qejf edhe sa e sa te mira.
Si more qenka kaq keq?
Te kane keqinformuar mor djale.
Jeten time sikur ta kisha edhe nje te dyte do deshiroja ta kaloja ne Suedi.

hot

Hotgirl

iliriano ke vetem 6 muaj..kur kisha edhe une 6 muaj ate mendoja!!
eshte e vertete qe gjithmone kane prioritet suedezet,kur je i huaj je "invandrare" sic e thone keta..por skan faj suedezet,ktu eshte mbushur tere arabe e tere..afghanistaneze..
po ama eshte po aq e vertete qe ktu te huajt e mbajne vendin gjalle,per sa i perket rinise..ku ka si partyt qe organizojne te huajt??!!
pastaj ne suedi ke shum shance per te ardhmen..nuk e di nqse ti mendon per ndonje shkolle apo dicka tjeter..
suedia te hap shume dyer,duhet vetem ti pershtatesh jetes ketu,edhe pse shume here merzitesh edhe sdi cte besh..
se kuptoj pse ti ndihesh ashtu duke qene se jeton edhe ne stockholm,atje ku behet jeta e vertete..!!
hajde provoje njehere luleå-n edhe ta shofesh se si eshte!!
shume njerez kane pershtypjen se suedezet jane njerez te ftohte!! nuk eshte e vertete..kultura ketu eshte e atille qe gjithsecili shef interesin e vet..
suedezet jane vetem pak te turpshem edhe nuk hyjne dot vete ne shoqeri..
po ju fole te flasin,kuptohet qe ka edhe nga ata qe i shofin te huajt shtrember edhe qe duan :smash:
cunat pastaj jane te mbaruar fare!! si smarin njehere guximin qe tju flasin gocave mer amani!! :eek:

iliriano

Primus registratum

moj hot per cfar prespektivash e ke lafin ti
ktu moj cupe ja nis nga piramida dhe ne piramide ngelesh per tere jeten..
shum pak shqiptare kan aritur sukses ketu dhe te tjeret skane buk te hane

iliriano

Primus registratum

un njof shqiptare qe kane ketu 50 vjete dhe kane ngelur si mos me keq pa shtepi pa pare pa familje... jetojne me qente..

njof dhe tjere qe kane ardhur vitet e fundit me familje. femijet e tyre kane haruar te flasin shqip.
dhe nuk e kthejne me koken mbrapa nga shqiperia
martohen me suedezet.-keshtu kane humbur familet
dhe indetitetin.
edhe vete nuk jane as shqiptare e as suedeze
kesaj i thone pordhi kali ne der te hanit

woooooow

Primus registratum

Cpo na dëgjojne veshet more amánen ...une te them te drejten e dija qe suedia ishte nje nga vendet me te zhvilluara te botes por sic po e shpjegon Ilirjani ...tu jetu me qent edhe pa shpi, ne qekemi 500 here me mire ne shqipri ..
Une kam degjuar qe eshte vend si i vdekur por jo ne ate fare feje qe po e shpjegon Ilirjani... tani ca sben vaki :shrug:

Genta

Primus registratum

Une jetoj vete ne suedi dhe jetoj ne nje familje suedeze. Me mbajen si mbretereshe.
Per mendimin tim suedezet jane njerez shume te mire, eshte veshtire te hysh ne komunikim me ta ne fillim sepse jane te turpshem por kur te njohin behen mik shume te mire. Iliriano ti je akoma ne fillim. Fillimi eshte shume i veshtire jo vetem per shqiptaret ketu ne suedi por gjithe andej, kudo te shkosh do e kesh te veshtire. Duhet te mesosh mire gjuhen, te ambjetohesh me kulturen dhe klimen. Pastaj ti e di qe ne shqiptaret kemi nam te keq gjithandej.
Mua suedezet me kane ndihmuar shume dhe mendoj se jane shume te mire. Ne shqiptaret vrasim njeri-tjetrin.... Kush shqiptar do merrte nje student te huaj ne shtepi pa e njohur fare dhe ta ndihmonte me leke me te ngrene me shkolle me gjithcka, asnje.

hot

Hotgirl

bambolina shum te drejt ke!! jane njerez te mire por pak te turpshem..duhet vetem te mesohesh me kulturen e tyre qe ti pershtatesh edhe bisedave apo preferencave te tyre..
une per vete njof shume shqiptare ketu qe kane ecur perpara..
pastaj ajo varet edhe nga dkumentat iliriano...
kush ka dokumenta e ka rrugen e hapur.. :thumbsup:

bambolina te pershendes :wave:

iliriano

Primus registratum

o shoke shqiperine mos e ndroni as me parajsen..
me besoni e kam me eksperience..

erisa

Primus registratum

o Ilirjan si te jetosh 6 muaj ne carslund me oriz dihet qe nuk do te pelqej suedia.Suedia nuk eshte vetem nje lagje sic mendon zotrote.Mos harro se ti akoma zdi gjuhen dhe nuk ke vertetim pune .Pse ca prisje ti qe suedia te priste me krahe hapur-U shyqyr qe erdhe se mezi po te prisnim se ne vete jemi gjithe rrota ...etj.
Prit o vlla nja dy vjet pastaj fol per suedine

gezim lame

Primus registratum

kot sa per informacion ... sa e veshtire eshte gjuha suedeze? ... a mesohet shpejt..?