Ju lutemi na jepni nje mendim per ne qe jemi ne AMERIKE

standards

Primus registratum
Ju lutemi na jepni nje mendim per ne qe jemi ne AMERIKE

Une jam nje nga ata refugjate qe jam ketu ne amerike prej disa muajsh po nuk jam regjidtruar akoma kush di ndo nje gjo reth kesaj gjoje po i bej nje pyetje cfar po behet me ate ligjin qe ka nxjere bushi dhe ne qofte se del a thoni me kap mua sic jam keshtu apo bej mire te shkoj te regjistrohem. :confused: /pf/images/graemlins/smile.gif

Goc_Tirone

Primus registratum
Re: Ju lutemi na jepni nje mendim per ne qe jemi ne AMERIKE

te regjistrohesh per cfare se spo te kuptoj?
Bushi e ka dhen vetem si ide ate...nuk eshte ligj per momentin me sa di un.

standards

Primus registratum

Po do te sqaroj me mire,sa per Bushin ai nuk eshte ligj akoma po ai e ka firmosur billin dmth ai te veten e ka dhene dhe tashi e di eshte ne dore te kongresit,po une thashe une tashi jam ne te zeze dhe me thene te drejten nuk dua te regjistrohem per disa arsyat e mia dhe bera nje pyetje te ri keshtu sic jam ne te zeze a nuk rezikoj ne qofte se kongresi e ben ligj propozimin e Bushit, nuk e di a u sqarova me qarte.Faleminderit /pf/images/graemlins/smile.gif

DFV

Primus registratum

Leonardo 2003,po mundohem te sqaroj te pakten aq sa di une.
Se pari nuk mund te thuhet se presidenti Bush e ka firmosur billin, sepse ai i ka propozuar 2 dhomave te Kongresit ,dmth. Senatit dhe House of Representatives te miratoj nje ligje per emigracionin.
Problemi qendron ketu qe Amerikes nuk po i funksionon me ligji per emigracionin, keshtu qe Bushi hodhi iden per nje ligje te ri per emigracionin, brenda ketij ligji qendron edhe legalizimi i 10 apo 12 miljon ilegalve qe jetojne dhe punojne ne USA.
Pesa i perket ligjit ai perfshin legalizimin e personave qe kane nje pune ne USA per nje periudhe 3 vjecare me te drejte shtyrjen edhe per 3 vjet te tjera. Ne se personat brenda kesaj periudhe nuk arrin te marrin karten jeshile, atehere te pret kethimi ne vendin tend.
Por edhe ky ligj ka ngjallur debate te shumta midis disa konservatorve republikan, qe mendojne se ligji i presidentit Bush eshte nje aministi e fshehur , dhe demokratve qe thone se ligji i Bushit eshte teper i cunguar dhe krijon ne menyre te pa drejte nje shtrese dytesore te qytetarve.
Konkretishte presidenti Bush per te fituar votat e latinve do perpiqet ta miratoj ligjin te pakten deri nga vera, por nga ana tjeter te shumte jane ata qe mendojne se kjo ceshtje duhet lene per diskutim vitin qe vjen sepse nuk duhet te politizohet.
Persa i perket problemit tend qe thua jam ne te zeze dhe a duhet te regjistrohem?
Per mendimin tim eshte thike me dy presa,sepse duke u regjistruar mund te humbasesh te drejten e perfitimit nga ligji qe pritet te dale, nga ana tjeter eshte momenti me i pershtashem per te kerkuar ate qe thua ti seose mund te kesh lehtesi.
Por kjo duhet pleqeruar me kujdes dhe pa u nxituar.
Ne se ke ndonje gje tjeter me shkruaj, une do jem i gatshem te pergjigjem sigurishte aq sa di.

Goc_Tirone

Primus registratum

Tani per tani qe ligji nuk ka dale akoma, nuk eshte me rrezik qe nqs shkon te rregjistrohesh mund te te kthejne ne Shqiperi? Per mendimin tim kjo ideja e ligjit eshte hedhur per te fituar me shume vota...se di sa do realizohet. Shpresoj qe te behet ndonje ndryshim per mire. Good luck! :wave:

standards

Primus registratum

Faleminderit shume per sqarimet, e di une kete pune si eshte, pyet nje qint vete dhe bej si te dish vete po te behet si te behet une tashi nuk po regjistrohen se me thene te drejten duhen dhe shum lek me i rene hollshem duhen te pakten nja tete mije dollare dhe une keto nuk i kam keshtu qe po pres se mos na jep ndo nje gjo zoti,cfar ti besh keshtu ishte thene per ne shqipetaret gjithmone duke vuajtur,e kam me merak kete pune se jam djegur njere kam qene nja 5 vjet ne angli dhe me kane kethyer dhe nuk dua qe te keme te njejtin fat si ne fillim,megjith ate edhe njere shume faleminderit. /pf/images/graemlins/smile.gif

DFV

Primus registratum

Leonardo 2003, si puna jote ne USA jane nja 10-12 miljon, keshtu qe si do te behet eshte pak e veshtir te kethehen mbrapsht.
Nga ana tjeter, mendoj une se ti per te perfituar
sa do pak nga ligji qe pritet te dale ket vit ose vitin tjeter,duhet te jesh ne rregull me shtetin Amerikan, pra duhet te punoshe jo me kesh por me cek , te paguash taksat si gjithe qytetaret amerikan dhe te mundohesh te jesh korrekte me ligjin, policin e te tjera, sigurishte te mesosh e te flasesh anglisht.
Te gjitha keto do te ndihmojne(te pakten keshtu besoj une) qe te fitosh ate qe kerkon.

Alanis

Primus registratum

Ti rri aty ku je se je mire. E ke terheq nej vcik kemben zvarre kur ike apo na le ketu?? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Hajt tung

standards

Primus registratum

Postuar nga DFV
sa do pak nga ligji qe pritet te dale ket vit ose vitin tjeter,duhet te jesh ne rregull me shtetin Amerikan, pra duhet te punoshe jo me kesh por me cek , te paguash taksat si gjithe qytetaret amerikan
ok DFV te falenderoj me gjithment se po e shof qe dashke me i ndihmu njerzit , ok po si munt te paguhem une me cek dhe te paguaj taksat si qytetaret amerikam kur une po them nuk regjistrohem dmth jam ne te zeze pra kjo nuk behet sa per te tjerat me ligjin dhe me policine ate e kam merak vete se nuk kemi ardhur ketu ne amerike te meremi me pislliqe,ok po ti DFV si mendon ne qofte se une do te paguhem me kesh dhe nuk do te paguaj taksat une nuk perfitoj ndo nje gjo nga ky ligji qe pritet qe te dale si do qe te dali ai?. :confused: /pf/images/graemlins/smile.gif

standards

Primus registratum

Postuar nga DFV
sa do pak nga ligji qe pritet te dale ket vit ose vitin tjeter,duhet te jesh ne rregull me shtetin Amerikan, pra duhet te punoshe jo me kesh por me cek , te paguash taksat si gjithe qytetaret amerikan.

ok DFV te falenderoj me gjithment se po e shof qe dashke me i ndihmu njerzit , ok po si munt te paguhem une me cek dhe te paguaj taksat si qytetaret amerikam kur une po them nuk regjistrohem dmth jam ne te zeze pra kjo nuk behet sa per te tjerat me ligjin dhe me policine ate e kam merak vete se nuk kemi ardhur ketu ne amerike te meremi me pislliqe,ok po ti DFV si mendon ne qofte se une do te paguhem me kesh dhe nuk do te paguaj taksat une nuk perfitoj ndo nje gjo nga ky ligji qe pritet qe te dale si do qe te dali ai?. :confused: /pf/images/graemlins/smile.gif

DFV

Primus registratum

Leonardo 2003, megjithese tani eshte pak e veshtire per tu realizuar, por me sa di une
(ne punen time kam nje meksikan) dikur mund te gjesh nje numer pune sic i themi ne shqiptaret dhe nje karte jeshile fallco dhe me to mund te perpiqesh te gjeshe nje pune (sigurishte ppa humbur punen qe ke deri sa te stabilizohesh)
E them kete , pasi ligji qe pritet te dale jo se nuk te perfshin dhe ty, por per ata qe paguajn taksat ligji eshte me favorizues dhe mund te krijoi kushte per te marr nje karte jeshile te vertet.
Te pakten keshtu mendoj une dhe ne se ti mundesh.

standards

Primus registratum

Shum faleminderit DFV per sqarimet, ja shpresojme qe te na kete regulluar ndo nje gjo kryeministri se ka pasur takim me bushin me daten 29 mars /pf/images/graemlins/tongue.gif ,
na shkoj jeta me breke ne per kembe /pf/images/graemlins/laugh.gif ok tashi bye ju shkofte mbare te gjitheve vecanerisht ty DFV se qenke shpirt njeriu /pf/images/graemlins/smile.gif .

mostro

Putraku

ihihihihi cfare teme e kendeshme(titulli)..
Cfare me menu per juve mer amon!!ju amerikonet e ameriks jeni hajt mo jo keq /pf/images/graemlins/laugh.gif