GM-it i duhen 3,3 miliiardë euro për rimëkëmbjen e Opelit

Albforumi

Primus registratum
GM-it i duhen 3,3 miliiardë euro për rimëkëmbjen e Opelit

Koncernit amerikan të automjeteve General Motors (GM) i duhet investime në vlerë prej 3,3 miliardë euro për të rimëkëmbur sipërmarrjen bijë në në Gjermani, Opel. </p>


Këto të dhëna i bëri të ditura ministri i Ekonomisë Rainer Brüderle, pas takimit me shefin e ri të Opelit Nick Reilly dhe zëvendësshefin e koncernit GM, John Smith, të zhvilluara në Berlin. Nga plani i rimëkëmbjes, i cili për synim duhet të ketë rregullimin e gjendjes në Evropën Prëndimore, varen edhe ndihmat e qeverisë federale gjermane. </p>


Opeli është për GM-in i një rëndësie të madhe, në veçanti sa i përket kapaciteteve për zhvillim në Ryselshajm si dhe në tregun gjerman dje në Evropë, theksoi Brüderle.</p>


Kancelarja Angela Merkel kishte bërë të qartë në deklaratën e saj qeveritare se GM duhet të përgjigjet vetë për pjesën më të madhe të shpenzimeve miliardëshe.</p>
</p>
Ky artikull eshte marre nga: http://www.autolajme.com/?p=1137. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.autolajme.com/?p=1137
 
Top