Frutet e studimeve jashte,ne vendin tuaj?

KINGU

Primus registratum
Frutet e studimeve jashte,ne vendin tuaj?

SI MENDONI DO ISHTE ME MIRE, TE GJITH JU QE JENI ME STUDIME JASHTE,QE PAS NJE PERFUNDIMI TE TE SHKOLLES TE KTHEHESHIT NE VENDIN TUAJ,PER TE KERKUAR ATY NJE MUNCI PER TE VAZHDUAR AKTIVITETIN TUAJ,APO DO ISHIT TE KENAQUAR EDHE ATY KU JENI PA E PASUR PROBLEM FARE.

FLM KINGU

Guest
Re: Frutet e studimeve jashte,ne vendin tuaj?

Une kete enderroj qe nje dite te kem mundesine te kthehem ne shqiperi!
Te punoj atje ku ka nevoje!dhe mos ti them njeriu qe duhen kaq lek per nje vizite! Jane bastarde te gjithe ata persona qe e bejne nje gje te tille.do te thoja qe nuk jane persona por individ jo me mjek as qe behet fjale!
Do kthehem ne shqiperi dhe do jem shume e lumtur per kete gje!

KINGU

Primus registratum

me pelqeve shume,the gjera shume te bukura.e enderroj edhe un qe nje dit te jem atje per te mos menduar me ikje.

Turing

Primus registratum

Te punoj atje ku ka nevoje!
Ketu e ke be si burrat me demek.Por harron vetem nje detaj te vogel qe askush nuk ka nevoje per ty!Per ate infrastuktur dhe kushte ne shqiperi ata qe dalin nga fakulteti i Tiranes jane po aq te zote sa ti dhe do te detyrohesh te ndotesh konshiencen tende duke u perpjek me gjet nje mik per te perfundar diku ...
dhe mos ti them njeriu qe duhen kaq lek per nje vizite!
Nuk eshte nevoja ti thuash ti se e dine vete ata.Dhe po mos te dish te luash sipas rregullave te lojes dije qe perfundon ne stolin e reservave pastaj.
Jane bastarde te gjithe ata persona qe e bejne nje gje te tille.do te thoja qe nuk jane persona por individ jo me mjek as qe behet fjale!
Kush eshte dallimi midis nje mjeku ne Itali qe te fut thiken dhe nuk te thote se sa te ben fatura vetem per faktin se paguhet nga kompanite e sigurimeve dhe jane ato qe te dergojne faturat muaj per muaj dhe te thone qe per te ngrene thiken te ben kaq dhe nje mjeku ne Tirane qe per te qene i sinqerte me pacientin dhe duke mos patur shancin e atij kolegut italian ja thote troc ne sy:Babe ty ben kaq fatura po deshe po nuk deshe te le ne dore te atij tjetrit qe sapo e ka mbaruar shkollen?
Do kthehem ne shqiperi dhe do jem shume e lumtur per kete gje!
!?!

erma

Primus registratum

Edhe une do te doja qe nje dite te kthehesha aty ku kam lene gjithcka,familjen, shoqerin.....shpresoj te kthehem se nuk ka si vendi yt.

Guest

shqiperia ka nevoje per mua... ka nevoje per voten time...per cdo gje timen pasi ajo mi dha dhe me ka bere ti zhvilloj aftesite e mia per tu pershtatur ambjentit te saj!

usastudent

Primus registratum

Turing ,po shpresojme te ndryshoje dicka.

Ideja eshte mjaft terheqese por realiteti eshte ndryshe.Shumica e te rinjeve , te pakten ketu ne usa. nuk mendojne te kthehen ne shqipri.Jane shume faltore qe ndokojne por ky eshte realiteti!

hot

Hotgirl

nqse gjej nje pune te mire brenda profesionit tim edhe me rroge te pershtatshme..pse mos te kthehem?? po ama po gjeta nje me te mire ketej edhe me te frytshme si pune per te punuar nuk kthehem ama nga malli vij per pushime /pf/images/graemlins/smile.gif

inah

Primus registratum

varet nga mundesite qe me jepen.nqs une gjej nje pune te mire ketu ku jam o nqs e gjej ne shqiperi do punoj aty ku kam nje jete te sigurte ekonomike.sepse kjo eshte dhe arsyeja qe une po studjoj.

Gigo

Primus registratum

Une di plot qe kane deshire te kthehen. Di edhe histori te cave qe jane kthyer, jane zhgenjyer dhe kane ikur prape.
E dini ju qe Ministria jone idiote e Arsimit nuk i njeh diplomat e huaja? Sa profesore qe japin mesim ne universitetet tona kane studiuar jashte (jo "kurs-uar", por studiuar tamam, dmth bere undergraduate, master ose doktorate)? Asnje.
Di histori qe jane kthyer pasi kane bere nje master, kane bere perpjekje per te punuar ne fakultet per te dhene mesim, nuk ua kane dhene kete mundesi dhe kane ikur prape per te bere doktorate. Skandal!
Dihet qe ata qe studiojne jashte, ne vende perendimore te pakten, jane me te pergatitur se ata qe studiojne ne Shqiperi. Atehere perse te mos u jepen mundesi pune, madje drejtimi, dmth te behen drejtore, etj. etj.?
Kur qeveritaret e politikanet e medhenj injorante ta kuptojne kete atehere kane per tu kthyer ata qe studiojne jashte se akoma nuk i ka lene truri te punojne per buken e gojes, ose me keq te ngelen pa pune fare ne Shqiperi.

...me shpifet kur me kujtohen absurditete te tilla.

Guest

Fillimisht postuar nga Gigo:
[qb] Une di plot qe kane deshire te kthehen. Di edhe histori te cave qe jane kthyer, jane zhgenjyer dhe kane ikur prape.
E dini ju qe Ministria jone idiote e Arsimit nuk i njeh diplomat e huaja? Sa profesore qe japin mesim ne universitetet tona kane studiuar jashte (jo "kurs-uar", por studiuar tamam, dmth bere undergraduate, master ose doktorate)? Asnje.
Di histori qe jane kthyer pasi kane bere nje master, kane bere perpjekje per te punuar ne fakultet per te dhene mesim, nuk ua kane dhene kete mundesi dhe kane ikur prape per te bere doktorate. Skandal!
Dihet qe ata qe studiojne jashte, ne vende perendimore te pakten, jane me te pergatitur se ata qe studiojne ne Shqiperi. Atehere perse te mos u jepen mundesi pune, madje drejtimi, dmth te behen drejtore, etj. etj.?
Kur qeveritaret e politikanet e medhenj injorante ta kuptojne kete atehere kane per tu kthyer ata qe studiojne jashte se akoma nuk i ka lene truri te punojne per buken e gojes, ose me keq te ngelen pa pune fare ne Shqiperi.

...me shpifet kur me kujtohen absurditete te tilla. [/qb]
shume e drejte kjo qe ti ke shkuar.
uen psh studioj jashte per mjekesi.me kane thene te diploma ime pasi te mbaroj studimet nuk me njihet ne shqiperi pasi duhet te bej disa provime shtese si puna e fiskultures... kjo ska kuptim! dreqi e mori! jemi ne 2003 dhe ne fakultetet tona behet akoma kalitje per zbore!eshte nje absurditet qe se kuptoj...por me mban shpresa qe deri kur te mbaroj une studimet te kene ndryshuar ca ligje se ... :idea:

Eni_Shqiptari

Primus registratum

Une sa te mbroj studimet do kthehem ne Tirane, sepse te gjitha dijet e mia dua ti ve ne praktike ne vendin tim e jo ne dhe to huaj.

JoNiDa1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gigo:
[qb] Une di plot qe kane deshire te kthehen. Di edhe histori te cave qe jane kthyer, jane zhgenjyer dhe kane ikur prape.

...me shpifet kur me kujtohen absurditete te tilla. [/qb]
Sic paske degjuar ti qe,qenkan gjgenjyer nga kthimi ne shqiperi une kam degjuar qe jane shume te kenaqur /pf/images/graemlins/smile.gif Eshte e gjitha ceshte e te paturit "culo" sic themi ne ketej nga anet e mia /pf/images/graemlins/wink.gif dhe qe duhet te kesh natyrisht edhe shume miq

Por kjo s'dmth qe ta heq si fakt shkuarjen ne shqiperi,dhe e dyta se besoj se ata qe ke degjuar ti ju kane hap dyert neper bote..te pakten ketu ku jam une(Itali) sti hap njeri dyert dhe si rrjedhim kam me shume siguri ne Shqiperi..
Sipas meje ata njerez qe flasin keq me Shqiperine e kane thjesht si princip ne koke sepse e vertete qe atje ka akoma shume probleme,por gjithesesi po permisohet..
Une per veten time mezi po pres te mbaroj ket shkolle dhe te kthehem per faktin se atje kam me shume shance dhe me rehatllek /pf/images/graemlins/smile.gif

orikum

Primus registratum

rehatllek? :thumbsup: joni mbaroje ate shkollen se pastaj do biesh ne rehat ne shqiperi /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Albanian_princess

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Akus:
[qb] Ideja eshte mjaft terheqese por realiteti eshte ndryshe.Shumica e te rinjeve , te pakten ketu ne usa. nuk mendojne te kthehen ne shqipri.Jane shume faltore qe ndokojne por ky eshte realiteti! [/qb]
Realiteti eshte me te vertete ndryshe sidomos per ata qe kane mare dokumenta ne ate vend ku jetojne dhe kane mundesi te gjejne nje pune qe i paguan me mire.
Shqiperia tani nuk i ka kushtet te punesoje te gjithe ata studente qe kane deshiren te kthehen. Te mesosh dite e nate qe ta mbarosh shkollen dhe te kthehesh pa siguri pune eshte dicka qe nuk ja vlen fare. Te mer malli per familje dhe shoqeri, ajo eshte pa diskutim, por edhe te rrish "me duar ne xhepa" si e shumta e rinise shqiptare ne Shqiperi nuk behet.

mostro

Putraku

Guri i rende ne vend te vet...por me ato far feje qe po e ndertojne ate shqiperi si zorr eshte...
po digjenerohet nji komb i tere..ti leme krenarit boshe dhe koti..duhet te leshojme S.O.S........
MOS U GENJENI NGA APARENCA E PAK QYTETEVE... /pf/images/graemlins/laugh.gif

crazy

Primus registratum

KTHIM NE SHQIPERI PA DISKUTIM,SHTYHET TE DUROSH KETA GJITHE JETEN?????!!!!!!

Ilir Bllaca

Primus registratum

Edhe une enderroj qe mbasi te mbaroj studimet (edhe 1 vit me duhet) te shkoj ne shqiperi e te vazhdoj jeten atje.
Ndoshta edhe shkoj. Me ka marre malli shume per vendin ku linda dhe ku kalova femirine. /pf/images/graemlins/smile.gif :cry:

jim_albanian_morrison

Primus registratum

jashte vendit skllav ngelesh gjithmone jo te mbarosh shkollen por te besh edhe cfare te duash se si eshte ajo llafja guri rend ne vend te vet.une per vete kam edhe ca vjet shkolle sa ti mbaroj mos ja pafsha me bojen italis dhe botes atje ne shqiperi do jetoj dhe do te vdes.