Fakt per ateistet.

Universal

AnonymouS
Ne Kuran jepet nje fakt per besimin tek Zoti por dhe per ekzistencen tone.Ajo eshte koha dhe njesite matese te saj.

Thote Zoti i lartesuar ne Kuranin famelarte

9:36.
Vërtet, numri i muajve tek Zoti është dymbëdhjetë, sipas Librit të Allahut, që prej ditës kur krijoi qiejt dhe Tokën...

10:5.
Ai e ka bërë Diellin burim drite, kurse Hënën e ka bërë të shkëlqejë, duke i caktuar asaj fazat, që ju të dini numrin e viteve dhe njehsimin e kohës. Allahu i krijoi këto vetëm me të vërtetën. Ai ua shpjegon shenjat e Tij njerëzve që kuptojnë.

36:39 edhe Hënës i kemi caktuar fazat (pozicionet) derisa të kthehet në trajtën e harkut (rrem i hurmës së tharë).


Pra ajetet e Kuranit tregojne se numri i muajve eshte i vendosur prej Zotit 12 muaj qe nga fillimi i krijimit te qiejve dhe tokes.Para se te ishte kalendari diellor ka pas ekzistuar kalendari henor, kur njerzit e masnin kohen nepermjet fazave te henes.hena ka nga 29 deri ne 30 faza ne muaj te ciklit te saj qe i ndodh per shkak te rrezatimit diellor dhe hijes qe mbetet tek ajo.

Eshte fakt i pakundershtueshem i percaktimit te henes dhe vazhdimesise se ekzistences se saj ne kete forme.Fakti qe Hena ka keto faza dhe muajt e viteve jane po 12 sot tregojne se ky eshte percaktim nga i madhi Zoti dhe tregon per shenjat qe Ai ka lene per njerzit qe duan te besojne.

Fakti qe keto nuk kane ndryshuar me kalimin e viteve verteton qarte shpalljen hyjnore, qe eshte e sakte .

Burimi :FSH
 

gurax

Pan ignoramus
fakt; emer - dicka qe ekziston dhe konsiderohet realitet; nje e vertete e provuar ne menyre empirike dhe nepermjet observimit.

Fazat e Henes, jane fakt. Por se si ky fakt eshte tregues per hyjniun, eshte fantazi.

Nje re ne formen e nje koke luani, eshte fakt.

Por qe hyjniu eshte Mufasa, eshte fantazi.

Etj etj.
 

Eléonoré

Valoris scriptorum
fakt; emer - dicka qe ekziston dhe konsiderohet realitet; nje e vertete e provuar ne menyre empirike dhe nepermjet observimit.

Fazat e Henes, jane fakt. Por se si ky fakt eshte tregues per hyjniun, eshte fantazi.

Nje re ne formen e nje koke luani, eshte fakt.

Por qe hyjniu eshte Mufasa, eshte fantazi.

Etj etj.


Te ka ndodhur ndonjehere te duash me teper kafshet se sa njerezit qe te rrethojne?

Ne qofte se thua JO kjo do te ishte genjeshter me bisht.

Kur ngordhi Mili, qeni im me ngjyre karameli, ne vitin 2007, une ndenja prane saj deri sa dha frymen e fundit. I lexova pjese nga bibla dhe u luta. Sapo dha frymen e fundit qielli gri u hap dhe ne mes te qiellit blu pashe te njejten lloj reje por ne te ishte fytyra e Milit.

Dridhjet e trupit nga dhimbja e madhe ndaluan. Paqja me mbuloi shpirtin dhe siguria se do t'a ritakoja ne boten e ATIT me dha flatra.

Re te tilla me pamje bimore, kafsherore apo njerezore jane shenja per njerezit qe luten dhe qe presin nje pergjigje. Pergjigja qe ata marrin eshte: UNE te degjova! UNE te siguroj! Ke besim te UNE!

Adea
 

Eléonoré

Valoris scriptorum
Njeriu lind me shpirt. Shpirti eshte dhurate. Njeriu ka nje jete. Ashtu si nxenesit e nje klase qe ndahen ne kategori: i shkelqyer, i mire, i mesem, i dobet, i keq po ashtu edhe jeta e jetuar mbi planet sherben per kategorizimin dhe ndarjen e jeteve te jetuara. Mos valle mendoni se i shkelqyeshmi do te jete ne te njejtin vend si ai i keqi?! Sigurisht qe JO.

Ne qofte se te vdekurit do te liheshin te preheshin ne paqe ne nuk do te ngaterronim shpirtin e ri me shpirtrat e te vdekurve.

Hena eshte shenje per besimtaret. Ajo eshte furnizuesja e botes me shpirt. Kur nje ene eshte komplet e mbushur atehere simboli i saj eshte hena e plote. Kur hena paraqitet si nje filament harku atehere kuptimi i saj eshte se ajo e ka kryer misionin e furnizimit me shpirt dhe eshte duke u boshatisur. Kjo nuk eshte me ndryshe se ajo qe une ju shpjegova ne lidhje me zhiven apo merkurin e nje termometri. Ndarja dhe copezimi i saj ne mijra toptha te vegjel shpirti.

Njeriu qe lind me shpirt vdes me shpirt qe tashme ka nje fytyre. Ai transferohet. Ne bote me inferiore apo ne bote me superiore.

Por ne qofte se ju me vini me teori SINGULARITETI dhe rikthimi te shpirtit prej nga ka dale atehere KJO eshte edhe gjema me e madhe qe mund t'i behet jo vetem Universit por edhe njerezve te cilet ai strehon.


Adea
 

drague

Primus registratum
Te ka ndodhur ndonjehere te duash me teper kafshet se sa njerezit qe te rrethojne?

Ne qofte se thua JO kjo do te ishte genjeshter me bisht.

Kur ngordhi Mili, qeni im me ngjyre karameli, ne vitin 2007, une ndenja prane saj deri sa dha frymen e fundit. I lexova pjese nga bibla dhe u luta. Sapo dha frymen e fundit qielli gri u hap dhe ne mes te qiellit blu pashe te njejten lloj reje por ne te ishte fytyra e Milit.

Dridhjet e trupit nga dhimbja e madhe ndaluan. Paqja me mbuloi shpirtin dhe siguria se do t'a ritakoja ne boten e ATIT me dha flatra.

Re te tilla me pamje bimore, kafsherore apo njerezore jane shenja per njerezit qe luten dhe qe presin nje pergjigje. Pergjigja qe ata marrin eshte: UNE te degjova! UNE te siguroj! Ke besim te UNE!

Adea
Cfare kam gjet. Omg
 
Top