E drejta personale e Besimit dhe zgjedhjes se Fese

gurax

Pan ignoramus
Ne shtetin e Massachusetts, nje grua eshte identifikuar ne menyre zyrtare si pastafariane, nje pasuese e Kishes se Perbindeshit Fluturues Spagetik (Flying Spaghetti Monster, FSM) dhe per kete arsye eshte normale dhe ligjore qe ajo jo vetem te mbaje ne koke nje helmete spagetike, por edhe te dale ne fotografine e patentes me helmeten ne koke.

http://www.immortal.org/20383/spagh...ers-license-photo-approved-religious-grounds/

Fillimisht aplikimi i saj si pastafariane per te mbajtur helmeten u refuzua. Por duke cituar te drejtat e bazuara mbi lirine e besimit dhe te fese ajo e kaloi vendimin ne apel. Menjehere reaguan edhe Asociacioni Amerikan per Humanizmin dhe pas seancave qe pasuan u rimor nje vendim per te lejuar mbajtjen e helmetes ne vende publike dhe vlefshmeria ligjore e fotos me helmete ne patente.
Ne faqen internet te kishes, thuhet se megjithse ka njerez qe e perceptojne kete besim si dicka satirike, kjo "nuk e ndryshon fare faktin se sipas cdo standardi qe mund te provohet, kisha e Perbindeshit Fluturues Spagetik eshte po aq legjitime sa edhe cdo fe tjeter qe ekziston ne Bote."
 

joetisti_

Locus omnem
Disa mund ta bejne edhe per shaka apo edhe mbase per t'u tallur, por mendoj se shume e bejne sepse e ndiejne nje gjest si ky i shkrimit.

Vetem se disa fe jane aq strikte sa mua me vjen frike te bej ndonje shaka se e shikoj veten pastaj ne qiell duke i rene harpes! DUAM TE SHPREHEMI LIRSHEM, NA LINI !!
 

Eléonoré

Valoris scriptorum
Ne shtetin e Massachusetts, nje grua eshte identifikuar ne menyre zyrtare si pastafariane, nje pasuese e Kishes se Perbindeshit Fluturues Spagetik (Flying Spaghetti Monster, FSM) dhe per kete arsye eshte normale dhe ligjore qe ajo jo vetem te mbaje ne koke nje helmete spagetike, por edhe te dale ne fotografine e patentes me helmeten ne koke.


Quhet kulluese. Ajo qe ndan ujin nga pasta. Kuptimi: Ndahet shapi nga sheqeri. Ndahet soliditeti nga likuiditeti.
Eshte filtrimi i gjithckaje dhe mbajtja e me se mires.

Eleonore
 
Top