Re: BE. I keq apo i mire per Shqiperine?
Fillimisht postuar nga Archi:
[qb]------------------------------------------------------------------
megjithese historia nuk ka lidhje me temen, po te them qe e njejta gje i ndodhi edhe nje te njohures time me nenshtetesi gjermane ne JFK Airport, por jo per droge, por per bomba(!). Biles ne sy te se jemes, e cila ka nenshtetesi amerikane. Pastaj politikani shqiptar s´ma merr mendja te jete ankuar, se fundi i fundit i paskan bere qejfin.
Nejse shakate menjane. Pasi mesova edhe dicka te re qe EU na qenka fajtore per korrupsionin ne Shqiperi, perse nuk dilni te protestoni rrugeve kunder marrveshjesse Asocim-Rehabilitim-Angazhim-Integrim-Stabilizim e ku e di une se me cfare emrash e quajne politikanet qe ta bejne sa me te bukur. Pastaj prisni qe me forcat e juaja Shqiperia te behet sa me e bukur ne menyre qe ne nje te ardhme te aferme EU te beje kerkese te anetaresohet ne Shqiperi :tipsy: [/qb]
Historia vares se si e shikon, por une them qe ka shume lidhje me temen, bile tamam ka lidhje me ate qe kishe shkruar ti, rregullat, normat, barbaret etj etj.
Per korrupsionin: qe ta mesosh per vete dhe se une e di.
Para disa muajsh qeveria italiane aprovoi nje kredi ne favor te qeverise shqiptare per te blere energji elektrike . Ti besoj e kupton qe kur merr kredi qeveria, ate e paguajme te gjithe nga nje pak. Te futemi ne teme, kushti i kredise ishte qe ajo te blihej ne Itali me nje cmim te paracaktuar dhe qe ishte TRE HERE ME I LARTE se koniuktura e tregut. Kete e beri publike ne shtyp Dritan Prifti, ish-drejtor i KESH-it, ish-Minister i Energjitikes, aktualisht deputet i PS-se, ne nje leter te hapur qe i dergonte kryeministrit lidhur me shqetesimet qe ai kishte me politikat qe po ndermerrte qeveria ne fushen energjitike.
Letra eshte e botuar ne shtyp nga Korrieri dhe kjo ka ndodhur vetm 5-6 dite me pare.
Tani per demonstrime nuk ka kohe se do merremi me forumin, por nese ajo marreveshja si ja ve ti emrin do te jete keshtu, pra te jap borxh te blesh VETEM ke mua, me cmim sa me do palla, atehere te q.... marrveshjen e Asocimit.
Or mik, po lejme lesht duke degjuar mbrockulla dite per dite mbi rregulla qe ne duhet t`i zbatojme e te tjeret jo, sepse nuk jemi ne pjesa e mekanizmit te kontrollit.
A e di ti mor xhaxh se keto rekomandimet po na bejne te hame kastraveca e speca qe i sjell Fatmir Kumbaro nga Bullgaria, laker e domate nga Maqedonia, portokalla e limona nga Greqia.
Ajo BE e subvencionon prodhimin bujqesor ne masen sa eshte humbja dhe e kupton ti xhaxh, qe kjo merr ne qafe prodhimin bujqesor vendas, apo e ke harruar qe sa vend ze prodhimi bujqesor ne Shqiperi, sepse prodhimi shqiptar nuk mund ta konkuroje kete subvencion?
Ato numrat qe jep ndonjehere banka per inflacionin varen edhe nga ato qe thashe me siper e qe mund te them edhe te tjera nese tema do te ishte ekonomike.
Kjo marrveshja qe thua ti, kerkon ta ktheje Shqiperine ne NJE BASHKI te BE, dhe ketu gjerat te zhvillohen sipas politikave qe ata do te ofronin.
Per ta mbyllyr, ishte BE qe ka marre vendimin per ta sabotuar planin per korridorin 8 te ideuar dhe mbeshtetur nga amerikanet. Pjesa e llokmes qe ne do te merrnin nga kjo pune ishte dhe eshte shume here me e madhe se sa ajo qe ofron BE per zhvillimin e Shqiperise. ( se kane 4 vjet dhe nuk kane mbaruar nje segment rruge nga Rogozhina ne Elbasan dhe qe eshte vetem 34 km e sa te duash ti si keto )
Nje marrveshje eshte detyrim reciprok dhe jo bej si them une se keshtu eshte me mire per ta mbajtur brenda.
E gjitha kjo mund te perblidhej me nje vote, po ose jo dhe ti e kupton fare mire qe edhe une edhe ti kemi VETEM NGA NJE TE TILLE.
Une jam per jo me te tilla kushte, qe edhe atij mikut tim qe s`kishte lidhje me temen, edhe asaj shoqes tende i fusin gishtin ne b....