Antitrupat kunder covid 19

1plus

Forumium praecox
Kompaniua Eli Lilly ka krijuar nje ilac qe parandalon,
pengon infeksionin nga covid 19.
===
Eli Lilly ka krijuar edhe nje antibody trajtim te quajtur bamlanivimab.
Nje kompani tjeter,Regeneron ka krijuar nje perzjerje koktej antitrupash me casirivimab dhe imdevimab per te vrare covid19 ne trup.Keto trajtime rekomandohen per persona qe shfaqin simptomat e para.
====
Sipas studimeve te bera ka dale se personat qe kane antitrupa kunder covid.mund te kene
ose antitrupa lidhes( binding antibodies)
ose mund te kene antitrupa neutralizues(neutralizing antibodies)
Antitrupat lidhes i ngjiten virusit por nuk e vrasin ate,nuk kane efekt mbrojtes.
Antitrupat e tjere neutralizues jane antitrupa shume agresive dhe e shfarosin,vrasin virusin.Jo te gjithe personat qe kane bere analiza gjaku per antitrupa kane antibodies neutralizues.Nje pjese kane antitrupa vetem lidhes,pa efekt dhe nje pjese kane antitrupa neutralizues.
Personat e semure keq ne spital trajtohen me corticosteroide
si dexamethazone,prednisone,methylpredisolone,ilace me efekt te fuqishem kunder inflamacioneve(infeksioneve).
Ilace te tjera te perdorura jane Remdesivir qe sheron dhe
Barictimib
 
Top