Çfarë nxjerrim në dritë nga filozofimi?

Sweety el

Locus omnem
Valle perse njerezit filozofojne?

Cfare fitojme duke bere pyetje e vrare mendjen per te gjetur pergjigje. Cili eshte ndikimi direkt i filozofise tek njerezit? A filozofojne te gjithe njerezit? A eshte filozofia luks i disa individeve? Cfare te ben filozof.

Do te isha tej mase e interesuar te lexoja mendimin e te gjithe atyre qe shkruajne ne kete forum.
 

Wii

Grupi i të moçmëve!
sepse u duket vetja intelektuale :D

Per tu duk filozof mjafton te bosh ca pyetje qe pergjigjen e kane po me pyetje dhe keto pyetje te bohen si qeni qe kafshon bishtin e vet!
 

afrore

Primus registratum
Valle perse njerezit filozofojne?

Cfare fitojme duke bere pyetje e vrare mendjen per te gjetur pergjigje. Cili eshte ndikimi direkt i filozofise tek njerezit? A filozofojne te gjithe njerezit? A eshte filozofia luks i disa individeve? Cfare te ben filozof.

Do te isha tej mase e interesuar te lexoja mendimin e te gjithe atyre qe shkruajne ne kete forum.

Mendoj se nuk eshte e arsyeshme te besh pyetje gjithe kohes..nje e vertete eshte se Zoti na ka kriju dhe tek Ai do kthehemi dhe se eshte e kote te besh pyetje te shumta.e para pyetje qe e bejme per te gjetur veten eshte :Kush dhe pse jemi.? - Jemi nje krijes e cila duhet te adhuroje dhe ti bindet Krijuesit dhe Zotit te vet... Nuk ben mendoj te merremi teper me filozofi se pastaj ..Zoti na ruajt
 

Sekreti

Forumium praecox
Valle perse njerezit filozofojne?

Cfare fitojme duke bere pyetje e vrare mendjen per te gjetur pergjigje. Cili eshte ndikimi direkt i filozofise tek njerezit? A filozofojne te gjithe njerezit? A eshte filozofia luks i disa individeve? Cfare te ben filozof.

Do te isha tej mase e interesuar te lexoja mendimin e te gjithe atyre qe shkruajne ne kete forum.

Ne shekuj filozofija eshte pararendese e mendimit njerzor, eshte pjes e ndricimit te mendjes e e largimit nga vargojt e fondamentalizmve te cdo ideologjije. Filozofimi eshte egzistencial per hapjen e njerzve ndaj te rese ose me sakte per rrugtimin e njerzve ndaj te rese. Filozofia nuk eshte luks eshte dhunti e disa individeve qe ne kohe te ndryshme e ne periudha te ndryshme dhane me te miren e tyre per perparimin e ideve njerzore e krijimin e nje shoqerie me te mire, qofte kjo edhe me idet regresive pasi ne nje far menyre e forme ishin bazat filozofike qe sollen edhe shkatrrim e megjith kostot njerzore e materiale arriten te japin forma me te sakte te se mires e se keqes.
 

gangsterja

Primus registratum
Te gjithe njerezit mendojne,por varet sa nga ata i marrin per seriozitet keto tema dhe sesi ndikojne ne jeten e gjithesecilit.Keto gjera na kane ndodhur dhe ne jeten e perditshme dhe keshtu e kemi me te lehte per t'iu pergjigjur.Njerezit filozofojne per te treguar dijet e tyre dhe te shohin sa ia vlejne mendimet etyre dhe sesi ndikon kjo ne trurin tone.Per mua ndikon pozitivisht pasi me kane ndodhur dhe mos te perseris ne te ardhmen,ose te bej kujses nga njerezit qe me rrethojne.Disa te tjere i marrin vetem si disa shkronja te zeza te shkruajtura ne nje leter te bardhe,(tema pa kuptim).
 
Top