Verë dhe kulturë, një binom i lashtë sa vetë historia.

Diskutime tek 'Fotografia dhe Piktura - Artet Figurative' filluar nga Seyfert, 30 Jan 2017.

 1. Seyfert

  Seyfert Valoris scriptorum

  Nunc Est Bibendum sjell per miqte e veres deshmi te kesaj pije nga arti e kultura pergjate historise se njerezimit.
  [​IMG]
  1. Njerez qe bejne veren (Shekulli XVI – XIV p. K.) pikture murale egjiptiane e dinastise se XVIII, Varri i Nakht-it, Tebe
  [​IMG]
  2. Paul Cezanne, ”Pijetari” 1891, Vaj ne pelhure, The Barnes Foundation SH. B. A
  [​IMG]
  3. Diego Velázquez, Triumfi i Bakus-it 1628-1629, vaj ne pelhure, Muzeu del Prado, Madrid
  [​IMG]
  4. Jan van Bijlert, ”Djalosh i ri qe pi nje gote vere”, 1635-1640, vaj ne pelhure, Koleksion privat
  [​IMG]
  5. Caravaggio (1571 – 1610), Darka e Emmaus-it, 1601, vaj ne pelhure (Londer, National Gallery)
  [​IMG]
  6. Michelangelo Buonarroti (1475 – 1564), Dehja e Noè-se, rreth. 1508 – 1512, afresk i ”Cappella Sistina”, Rome

  [​IMG]
  7. Marc Chagall ”Shetitja” vaj ne pelhure, 1917-1918, Muzeu Shteteror rus i Shen Pjeterburgut
  [​IMG]8. Jan Vermeer ”Gota e veres” rreth 1659-1660, vaj ne pelhure (Gemaelde Galeri Berlin)
  [​IMG]
  9. Henri de Toulouse-Lautrec (1864 – 1901), Pasojat e dehje s(Suzanne Valadon), 1887 – 1889, vaj ne pelhure(Cambridge, MA, Harvard Art Museums, Fogg Art Museums)
  [​IMG]
  10. Giacomo Ceruti, i quajtur Pitocchetto, ”Mbushesit e veres”, vaj ne pelhure, Koleksion privat
  [​IMG]
  11. Edouard Manet, Bar ne Folies-Bergère, 1881 – 1882, vaj ne pelhure (Londra, Courtauld Institute Galleries)
  [​IMG]
  12. Edvard Munch (1863 – 1944), ”Nje dite me pas, 1894 – 1895, vaj ne pelhure(Oslo, Nasjonalgalleriet)
  [​IMG]
  13. Pablo Picasso (1881-1973), Vakti kursimtar, 1904, gdhendje me acid
  [​IMG]
  14. Joan Miró , Shishja e veres, 1924, Fondacioni Joan Mirò, Barcelone
  [​IMG]
  15. Renato Guttuso, ”Nature e qete me sepate”, 1947 vaj ne pelhure, Fondacioni Francesco Pellin / Nunc Est Bibendum
   
  TinkerBell likes this.

Shpërndajeni këtë faqe